Menu

Nieuwe registratie- en kentekenplicht voor (land)bouwvoertuigen

Heeft u een of meerdere (land)bouwvoertuigen of een motorrijtuig met beperkte snelheid (mmbs)? Dan is het tijd voor actie. Want vanaf 1 januari 2022 geldt een nieuwe registratie- en kentekenplicht voor onder meer trekkers, shovels, combines, graaf- en veegmachines en heftrucks. De nieuwe regeling houdt in dat deze voertuigen zonder kentekenbewijs niet meer de openbare weg op mogen. Doet u of uw medewerker dat wel, dan riskeert u als eigenaar een boete. 

Vraag uw kenteken aan vóór 31 december

Alle (land)bouwvoertuigen die op de openbare weg komen, moeten bij de RDW worden geregistreerd. Dit regelt u via de website van de RDW. Rijdt het voertuig harder dan 25 kilometer per uur of gaat het om een mmbs? Dan geldt ook een kentekenplicht. Dit betekent dat u een kentekenplaat op het voertuig moet monteren. Deze plaat kunt u aanvragen zodra u na de registratie en tenaamstelling het kentekenbewijs van de RDW hebt ontvangen. 

Registreren met en zonder keuring

Regelt u de registratie vóór 31 december 2021, dan gaat het om een administratieve registratie en hoeft het voertuig niet te worden gekeurd. Maar let op: laat u het voertuig na 31 december registeren? Dan is wel een RDW-keuring of schouw nodig. Dat kost meer geld. Plus het duurt langer voordat uw voertuig de weg op mag.  

Ook wij ontvangen graag uw kenteken

Heeft u uw voertuig(en) geregistreerd? Geef dan het kenteken door aan BonnierVeraa. De voertuigen moeten namelijk ook bij de RDW als WA-verzekerd worden aangemeld. Wij regelen voor u de aanvraag van een nieuwe verzekering óf de wijziging op uw bestaande verzekering. 

Wij helpen u graag

Heeft u nog vragen over deze nieuwe regeling of bijvoorbeeld de verzekering van uw materieel? Of kunt u hulp gebruiken bij uw registratie? Bel ons dan even, de Schatmeesters van BonnierVeraa staan voor u klaar.  

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.