Menu

3 vragen aan Kai van de Breevaart

Hij houdt van puzzelen. En dat komt goed uit. Want jaarrekeningen of financiële planningen maken is vaak een heel gepuzzel. Maar hij doet nog veel meer. Kai van de Breevaart zet zich bij BonnierVeraa overal in het werkveld in. Hoog tijd om hem eens wat beter te leren kennen. Via drie vragen maakt u kennis met Kai. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“In elk geval vaak niet zoals ik het van tevoren had gepland. Mijn werk is lekker dynamisch, dus dat maakt dat ik mijn planning nogal eens moet bijstellen. Zo is het bij hypotheektrajecten zaak om direct actie te ondernemen; klanten willen zekerheid en er is vaak geen tijd te verliezen. Ook de accountancywerkzaamheden zijn aan strakke deadlines gebonden. En daarnaast ben ik de hele dag bereikbaar voor klanten. Verder houd ik me bezig met onder andere verzekeringen, offertes en zakelijke kredieten. En alles wat daarbij komt kijken, zoals de communicatie met klanten, banken en maatschappijen. En o ja, op dinsdagochtend doe ik de boodschappen. Dan is het mijn beurt om de gezamenlijke lunch in te kopen.” 

Wat maakt jou tot een echte schatmeester?

“Ik ben goed in het interpreteren van cijfers en het maken van de vertaalslag naar een advies. Ik hou ervan om te puzzelen met cijfers.  Als ik mijn vrienden vertel wat ik doe, zeggen ze “Mijn God, wat saai!”. Maar dat is het juist niet! Elke dag is anders en ik heb ontzettend veel contact met allerlei mensen en organisaties. En ik vind het fijn om financiële zekerheid en oplossingen voor hen uit te werken. Dat levert veel waardering op, dat is leuk. Daarnaast weet ik situaties vanuit verschillende invalshoeken te bekijken; ik heb zowel commerciële als financiële opleidingen gevolgd en ben bijna klaar met de opleiding tot accountant. Dat is overigens ook de kracht van ons kantoor: met allerlei verschillende disciplines vullen we elkaar goed aan.” 

Wat doe je in je vrije tijd?

“Mensen zijn weleens verrast als ik zeg dat ik aan yoga doe. Ik ben daar trouwens ook de enige man in een club vrouwen. Yoga is rustgevend, maar ik doe het vooral omdat het blessures voorkomt. Want ik sport daarnaast tussen de vijf en tien uur per week: ik voetbal bij Trekvogels 7, zwem en loop hard. Ik woon samen met mijn vriendin in Nijmegen en daar komen we graag in de horeca. Voor een kop koffie en de krant of om uit te eten. En ik doe met een vaste club vrienden elke maand mee aan een pubquiz. Haha nee, we hebben nog nooit gewonnen. Verder ga ik ook graag naar cabaret en toneel. Mijn vriendin werkt in het theater, dus we bezoeken meerdere voorstellingen per maand. En ik maak dus graag puzzels. Ik doe eigenlijk best wel veel … Grappig, ik heb toch altijd het gevoel dat ik nog zeeën van tijd over heb.” 

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.