Menu

3 vragen aan Coronus Veraa

Fiscale advisering, financiële planning en vraagstukken over rechtsvormen zijn hem op het lijf geschreven. Coronus Veraa heeft niet voor niets een flinke dosis ervaring op zak. Hoog tijd om hem eens wat beter te leren kennen. Via drie vragen maakt u kennis met Coronus.  

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“In de ochtend ben ik meestal druk met accountancywerkzaamheden. Zo’n 50% van mijn tijd gaat naar Veraa Accountants: jaarrekeningen maken, fiscale adviezen opstellen, et cetera. Voor klanten van BonnierVeraa verzorg ik vooral financiële planning en advisering. Kan ik beter wel of niet in een maatschap gaan? Hoe richt ik de personeelsorganisatie in? Ik geef advies en stel de bijbehorende contracten op. Verder liggen veel interne taken bij mij. De eigen administratie natuurlijk, maar ook huisvesting, inkopen en automatisering. Tussen de middag ga ik vaak thuis lunchen; ik woon hier vlakbij.” 

Wat maakt jou een echte schatmeester?

“Met mijn ervaring ben ik een goede gesprekspartner voor ondernemers. Ik heb de eerste tien jaar van mijn carrière bij KPMG gewerkt. In die tijd kwam ik bij veel beursgenoteerde bedrijven over de vloer; een goede leerschool. Daarna was ik vijf jaar financieel eindverantwoordelijk bij Bolsius. Als accountant leer je om gestructureerd te werken, gefocust te zijn en gebruik te maken van de expertise van anderen. Allemaal vaardigheden waarvan ik nog dagelijks profijt heb. Verder ben ik vooral een man van de inhoud. Ik geloof in mond-tot-mondreclame; wie goed doet, goed ontmoet.” 

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben een echte sportliefhebber. Vroeger tenniste en handbalde ik veel, tegenwoordig beperk ik me tot fitness en wandelen met de hond. Ook sport kijken doe ik graag: op de tribune bij Ajax of NEC, voor de tv, of hier in Uden langs de hockeyvelden. Al is dat laatste wel minder geworden nu de kinderen groter zijn. Van onze drie kinderen woont alleen de jongste van 19 nog thuis. Eens per jaar gaan we met het hele gezin op vakantie, dat is vaste prik. Verder houden mijn vrouw Marjolein en ik erg van stedentrips. We hebben de afgelopen twintig jaar alle hoofdsteden van Europa bezocht!” 

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.