Menu

Uw pensioen is geen kansspel

Om een schaakpartij te winnen moet u vooruitkijken, op het juiste moment stappen zetten én de consequenties van uw acties overzien. Schaken heeft niets met toeval te maken, alles met overzicht. Dat geldt ook voor uw pensioen. Uw financiële positie straks hangt af van uw eigen acties nu. Dit is geen spel waarbij de dobbelsteen bepaalt, u hebt namelijk alle benodigde informatie om strategisch te werk te gaan.

Kwestie van strategie

We zeggen niet dat we uw oudedagsvoorziening zien als een spel. Integendeel. Wel onderstrepen we – net zoals bij schaken – de noodzaak van een doordachte strategie en een vooruitziende blik. Want uw pensioen bepaalt voor een belangrijk deel hoe uw leven eruitziet nadat u bent gestopt met werken. Kunt u straks ook nog elke dag uw krantje lezen en lekker op vakantie? Of zit dat er tegen die tijd allemaal niet meer aan?

Veranderende spelregels

Hoe staat mijn pensioenopbouw ervoor? Hoeveel ontvang ik als ik straks stop met werken? Is dat genoeg? ‘Ja, nu vraag je me wat …’. We horen het u denken. Want inderdaad: hoeveel u opbouwt, hangt af van veel factoren. Spelregels en voorwaarden, zoals rente, veranderen geregeld en dat heeft invloed op uw pensioenopbouw. Toch zijn de antwoorden op de bovenstaande vragen makkelijker te achterhalen dan u misschien denkt. Hebt u al eens een bezoek gebracht aan de website www.mijnpensioenoverzicht.nl? Veel mensen vinden hier alle informatie over hun pensioen in één helder overzicht bij elkaar.

Eén helder pensioenoverzicht

Vrijwel iedereen die in loondienst is, heeft via www.mijnpensioenoverzicht.nl een goed inzicht in de opbouw van zijn pensioen. Naast alle gegevens over uw AOW ziet u hier hoeveel pensioen u al hebt opgebouwd en bij welk pensioenfonds en/of verzekeraar. Ook ziet u wat uw kinderen en (ex-)partner krijgen als u (vroegtijdig) overlijdt. Uw informatie is privé en alleen met uw DigiD toegankelijk. Zo bent u in een paar klikken up-to-date. Bent u ondernemer en/of bouwt u pensioen op in eigen beheer? Dan ligt het voor u iets anders. De website geeft namelijk geen informatie over pensioen dat in eigen beheer wordt opgebouwd. Daardoor kan het zijn dat u op de website alleen gegevens over uw AOW vindt.

Neem op tijd revanche

Bekijk van tijd tot tijd − alleen of samen met een adviseur – hoe uw pensioenopbouw ervoor staat. Zodat u kunt bijsturen als dat nodig is. Want niet alleen pensioenvoorwaarden en -wetgeving kunnen veranderen; ook uw levenssituatie, vooruitzichten en plannen wijzigen van tijd tot tijd. BonnierVeraa helpt u graag om op doordachte wijze in te spelen op de ontwikkelingen. Rekening houden met alles wat in de toekomst kan gebeuren? Dat kan niet. Zelfs voor het schaakspel vallen (nog) niet alle mogelijke posities te berekenen. Maar samen kunnen we wel elk jaar uw pensioenopbouw onder de loep nemen en eventueel bijstellen, zodat u straks niet schaakmat komt te staan.

U bent aan zet, wij helpen

BonnierVeraa helpt u graag om op tijd pensioenmaatregelen te nemen. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Met slechts een uurtje investeren doet u een slimme zet richting een comfortabel leven straks.

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.