Menu

Nog een biertje? Of iets anders?

Mensen veren niet bepaald op van hun kruk als u over partnerpensioen begint tijdens een vrijdagmiddagborrel. Op zo’n moment vieren we het leven en denken we niet aan oud worden en doodgaan. Maar wist u dat pensioen veel meer is dan alleen uw inkomen nadat u stopt met werken? Neem nabestaandenpensioen. Dat gaat niet over later, maar over nu! Want wat als u morgen komt te overlijden? Hoe laat u dan uw gezin achter?

Nabestaandenpensioen

Pensioen kennen we allemaal als inkomen na stoppen met werken. Lang niet iedereen staat erbij stil dat het meer inhoudt. Veel meer zelfs. Onder pensioen vallen namelijk ook het partnerpensioen, wezenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen. Velen beschouwen deze vormen als ondergeschikt, maar dat zijn ze allerminst. Want waar ouder worden iets is waarop u zich geleidelijk kunt voorbereiden, kan arbeidsongeschiktheid of – erger nog – de dood zich heel plotseling aandienen. Op uw oude dag, maar ook veel eerder. Hoe naar die gedachte ook is. Juist dit gegeven maakt het nabestaandenpensioen zo’n bijzondere pensioensoort. Een andere bijzonderheid is het feit dat het nabestaandenpensioen vaak daalt wanneer u van baan wisselt.

Goed geregeld

Natuurlijk, we moeten er niet dagelijks bij stilstaan wat ons allemaal kan overkomen. Dat heeft ook geen zin. Wat wel zin heeft: in kaart brengen hoe uw nabestaanden achterblijven als u iets overkomt. Kunnen uw nabestaanden de huur of hypotheek blijven betalen? En hoe zit het met de kosten voor de kinderen? Komt hun studie en daarmee hun toekomst niet in het gedrang? Ook dáár gaat pensioen over. U hebt uw gezin lief, dus u zorgt toch dat de zaken goed geregeld zijn? Zodat uw gezinsleden zich in elk geval financieel gezien geen zorgen hoeven te maken wanneer het leven zich van zijn donkerste kant laat zien.

Een investering van ‘niks’

Toegegeven, het zijn niet de meest gezellige onderwerpen voor een borrel om de week af te sluiten. Maar er is ook goed nieuws! Met een relatief kleine investering hebt u het wél allemaal goed geregeld. Eén biertje laten staan tijdens die vrijdagmiddagborrel bijvoorbeeld, en even luisteren naar degene die begon over pensioenen. Want wist u dat u met de minieme investering van een drankje per week, dus zo’n acht à tien euro per maand, al een nabestaandenpensioen opbouwt? U moet het maar net even weten. Eén ding is zeker: het leven vieren is een stuk prettiger wanneer u de zaken goed geregeld hebt.

Meer weten over het partner-, nabestaanden- of arbeidsongeschiktheidspensioen? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee en helpen u om de zaken goed te regelen. Voor u én uw gezin.

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.