Menu

Eén uurtje nu, een mooie tijd straks

Zonder mokken zitten we een uurtje in de trein voor een bezoek aan een mooie stad. Een uur in de rij voor die enerverende achtbaanrit? De tijd helemaal waard! En zestig minuten in de taxi naar het vliegveld zitten we natuurlijk uit voor onze skivakantie. We hebben wel wat over voor aangename dingen in de nabije toekomst. Hoe komt het dan dat we geen tijd investeren om leuke dingen te blijven doen, ook op onze oude dag?

Wie elk jaar een uurtje uittrekt om zijn pensioen eens onder de loep te nemen, komt later niet voor verrassingen te staan. Een kleine moeite, zou je zeggen. Toch ziet het gros van de Nederlanders zijn pensioen als een zorg voor later. En dat terwijl ‘later’ tegenwoordig een groot deel van ons leven behelst; we worden steeds ouder. Bovendien zijn we met steeds meer mensen. Weet u hoeveel inkomen u nodig hebt wanneer u stopt met werken? Lastig voor te stellen misschien. Laten we het dan anders vragen: bent u bereid op uw oude dag kleiner te gaan wonen, of in een andere wijk? Vindt u het erg als u straks die extra winterjas moet laten schieten? Kunt u afstand doen van uw krantje, juist wanneer u er de tijd voor hebt?

Zit u goed?

Juist. Waar u straks gelukkig van wordt, hangt af van uw levensstandaard nu. Reden genoeg om van tijd tot tijd eens aandacht te schenken aan uw pensioen. Want zelfs als u denkt dat u het goed hebt geregeld, kan uw pensioenopbouw aan het eind van de rit vies tegenvallen. Daarvoor zijn genoeg redenen te bedenken. Wetgeving verandert, uw privéleven ontwikkelt zich en de rentestanden fluctueren. En wat dacht u van de verhoging van de pensioenleeftijd die onlangs is doorgevoerd? Door al die factoren kunnen uw pensioenvooruitzichten van jaar tot jaar veranderen. Een structurele jaarlijkse beoordeling is dan ook geen overbodige luxe.

Op tijd beginnen

Het is dus zaak uw pensioenvoorziening regelmatig tegen het licht te houden. Zo bent u altijd up-to-date en kunt u eventueel bijsturen. Begin hier vroeg mee, juist wanneer u nog jong bent en uw pensioen nog ver weg lijkt! Want komt u er op latere leeftijd achter dat uw pensioen tegenvalt? Dan hebt u mogelijk te weinig tijd om dit te herstellen.

Reserveer een uurtje

Wij houden u graag scherp wat betreft uw pensioen. Of u nu werknemer, DGA of ondernemer bent. Zo kunt u op tijd eventuele aanpassingen doen en uw toekomstige zekerheden veiligstellen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor een verhelderend gesprek over uw pensioen. Reserveert u een uurtje van uw tijd? Ja, toch? Wees nu op tijd, voor later!

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.