Menu

3 vragen aan Gerbert Pennings

Al ruim twaalf jaar begeleidt hij klanten van BonnierVeraa bij belangrijke beslissingen en financiële kwesties: Gerbert Pennings. Hoe complexer het vraagstuk, hoe meer hij in zijn element is. Hoog tijd om hem eens wat beter te leren kennen. Via drie vragen maakt u kennis met Gerbert.

Hoe zie jouw werkdag eruit?

“Op dit moment bepalen hypotheekaanvragen grotendeels mijn agenda. De markt trekt aan en dat merk je. Juist bij hypotheken is het zaak om snel te reageren, wat betekent dat ik mijn planning nogal eens moet bijstellen. ’s Ochtends vroeg maak ik dan ook altijd een prioriteitenlijst voor die dag. Het mooie van mijn baan is de diversiteit. Hypotheken zijn slechts een onderdeel; ik richt me ook op financiële planningen, verzekeringen en toekomstvoorzieningen zoals pensioenen en lijfrentes.”

Wat maakt jou een echte schatmeester?

“Wat de vraag ook is, ik probeer er voor de klant altijd het maximale uit te halen. Daarbij ben ik vindingrijk; ik ben niet zo snel voor één gat te vangen. Vooral bij financieringsvraagstukken en financiële planning leidt dat soms tot creatieve oplossingen. Verder heb ik de lat voor mezelf hoog liggen. Ik controleer mijn berekeningen zorgvuldig en blijf opties tegen het licht houden tot ik de beste heb gevonden. Het is gewoon leuk om mensen blij te maken door zaken zo gunstig mogelijk te regelen. Vaak merk ik dat mensen die helemaal niets met financiën hebben toch ineens enthousiast worden als ik mijn ideeën voorleg. Daar word ik zelf ook blij van.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Op zaterdag zijn we gezellig druk met de hobby’s van de kinderen. Sjors is tien en voetbalt fanatiek in de E1 van ASV’33 in Aarle-Rixtel, Valerie is zeven en zit op turnen en klassiek ballet. Zelf hou ik van mountainbiken. Met een clubje van zes vrienden maken we op zondagochtend mooie toertochten. Skiën is een hobby van ons allemaal. Afgelopen winter zijn we met het hele gezin en vrienden naar Italië geweest. Met diezelfde vrienden gaan we komende zomer naar Namibië. Ik hou van rondreizen en heb een voorliefde voor Afrika. We hebben de route al helemaal uitgestippeld.”

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.