Menu

SMARTPHONE BESCHADIGD? VERZEKERAARS STRENGER

Het overkomt iedereen wel eens. Uw smartphone valt uit uw zak of de kinderen stoten de tablet van tafel. Een ongelukje dat een dure grap kan worden. Want ook al hebt u een inboedelverzekering met extra uitgebreide dekking, de kans is groot dat u zelf opdraait voor de schade. Zeker nu veel verzekeraars hun voorwaarden hebben aangepast. 

Dekkingen aangepast

Thuis, op het werk, op vakantie en zelfs onderweg, we hebben onze smartphone of tablet altijd bij de hand. En dat maakt ze hartstikke schadegevoelig. Dat merken ook verzekeraars; zij hebben de risico’s heroverwogen en op basis daarvan de dekkingen opnieuw vastgesteld.  

Inboedelverzekering

Hebt u een inboedelverzekering met uitgebreide verzekeringsvoorwaarden? Houd er dan rekening mee dat de meest voorkomende schades – door vallen, stoten of waterschade – niet zijn gedekt. De verzekering biedt wel dekking bij diefstal, brand- en stormschade. Belangrijk: dit geldt alleen als uw telefoon of tablet in de woning aanwezig is.  

Allrisk dekt ook niet alles

Een colaatje over de tablet? Jammer dus. Tenzij u zich extra hebt verzekerd met een allrisk-inboedelverzekering. Val-, stoot- en waterschade tellen nu wel mee. Maar ook nu geldt: ongevallen buitenshuis zijn niet gedekt. En diefstal en vermissing ook niet altijd, want die schaart de verzekeraar vaak onder de noemer ‘onzorgvuldigheid’.  

Aandachtspunten

Bij het verzekeren van telefoons en tablets zijn vaak ook andere voorwaarden van toepassing. Denk aan een eigen risico en een maximaal uit te keren bedrag. Ook afschrijving speelt een rol. Tot slot zijn er verzekeraars die afspraken hebben met reparateurs.  Benieuwd hoe het zit bij uw inboedelverzekering? Of hebt u schade? Neem contact op met onze schatmeesters

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.