Menu

ENERGIEZUINIG LOONT!

Het thema groen wordt in de Nederlandse woningmarkt steeds belangrijker. En dat is zichtbaar. Nieuwbouwhuizen zijn steeds vaker energieneutraal en een nul-op-de-meter-woning is geen uitzondering meer. De uitdaging ligt dan ook bij bestaande woningen. Daar is iets op bedacht. Koopt u een bestaande woning waarbij u energiebesparende voorzieningen treft? Dan heeft u de mogelijkheid om extra hypotheek aan te vragen. Een mooie investering in de toekomst. Met een duurzamere woning bespaart u immers op uw maandelijkse energielasten. Hoe werkt het in de praktijk? 

Ruimere regels bij een verbouwing 

Sinds 2018 kunt u maximaal 100% van de waarde van uw woning financieren. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van een taxatierapport. Als u ervoor kiest om de woning te verbouwen, wordt de maximale financiering gebaseerd op de waarde na de verbouwing. Maakt u uw huis energiezuiniger? Dan zijn de regels bij de aanvraag van een hypotheek ruimer. Niet alleen geldt de waarde na de verbouwing als uitgangspunt; u mag hiervan ook nog eens 106% financieren. Uiteraard dient u dit extra deel van de hypotheek wel volledig aan energiezuinige voorzieningen te besteden.  

Versoepeling van de inkomenseisen

Natuurlijk is het wel zo dat bij het verstrekken van een hypotheek verder wordt gekeken dan de waarde van uw woning. Een hypotheek moet immers betaalbaar blijven. Het ministerie van Financiën bepaalt wat de maximale woonlast is bij uw inkomen. Daarbij spelen ook de maandelijkse energielasten mee. Sterker nog: voor een energiezuinige woning zijn de regels verruimd, omdat mensen met een duurzame woning maandelijks meer geld overhouden door de lagere energielasten. Heeft u een energiezuinige woning? Dan kunt u maximaal € 9.000 meer lenen dan ‘normaal’.  

Wij adviseren u graag

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Neem contact met ons op. Onze schatmeesters gaan graag met u in gesprek.  

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.