Menu

Goed verzekerd op vakantie

Ik ga op reis en neem mee … een reisverzekering! Net zo cruciaal ‘in uw koffer’ als paspoort en toiletartikelen. Maar nadenken over risico’s valt niet echt onder vakantievoorpret. En wat u verzekert, hangt vooral af van uw gezelschap, bestemming, activiteiten en vervoer.

Hieronder zetten wij de belangrijkste aandachtspunten overzichtelijk voor u op een rij. Advies nodig? Of gewoon goed verzekerd op reis gaan zonder dubbele dekkingen? Neem contact op!

  • Reisverzekering. Een absolute must, hoe uw vakantie er ook uitziet. Stel dat een van u iets overkomt en er is spoedeisende hulp of vervoer nodig, dan is de basismodule onvoorziene kosten en hulpvoorziening een geluk bij een ongeluk. Een aantal verzekeraars vergoedt ook medicijnverzending en noodzakelijke telecomkosten. Gaat u regelmatig op reis of bijvoorbeeld een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering een aanrader.
  • Annuleringsverzekering. U denkt er liever niet aan, maar er is natuurlijk altijd een kans dat u een reis moet annuleren. Bedenk of u de kosten dan zelf wilt dragen. Een annuleringsverzekering is in elk geval aan te raden bij een verhoogde kans op annulering, bijvoorbeeld bij zwangerschap of ziekte. En wanneer u een dure reis gaat maken. Bij sommige verzekeraars kunt u zelfs kiezen voor een ‘garantieannulering’.
  • Dekking bijzondere sporten. Gaat u duiken of bergbeklimmen? Of misschien een andere (extreme) sport beoefenen? Dan loopt u meer risico op schade of letsel. De standaardreisverzekering dekt bepaalde sporten nooit en een aantal sporten niet altijd. Bekijk in de voorwaarden van de verzekeraar of uw bijzondere sport nog extra dekking behoeft. En neemt u bijvoorbeeld kostbare duikuitrusting mee? Dan is extra bagagedekking verstandig.
  • Dekking autopechhulp. Met de auto op vakantie? Vergeet dan niet de groene kaart mee te nemen. Met de extra module autopechhulp ondervangt u onder meer de kosten van reparatie langs de weg (niet in een garage!), sleepkosten en vervoer van uw voertuig terug naar Nederland. Per verzekeraar verschillen voorwaarden, dekking én dekkingsgebied.
  • Dekking vervangend vervoer of verblijf. Een dekking voor wanneer uw auto, caravan, vouwwagen of tent stukgaat en u deze niet meer kunt gebruiken. De meeste verzekeraars bieden een optionele dekking voor een aantal dagen vervangend vervoer of verblijf. Maar let op: de termijnen én maximumvergoedingen kunnen per verzekeraar enorm verschillen.

Wij helpen u graag

Hebt u een reisverzekering nodig? Wilt u weten of u goed verzekerd bent? Of juist voorkomen dat u overbodige premies betaalt? Neem contact met ons op voor een check. 

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.