Menu

3 vragen aan Jaques Bonnier

U wilt Jacques Bonnier op kantoor treffen? Dan doet u er goed aan even te bellen van tevoren. De kans is namelijk groot dat hij door het land rijdt om klanten te bezoeken. Voor hen is hij dé specialist als het gaat om pensioenen. Maar Jacques, samen met Coronus Veraa eigenaar van BonnierVeraa, doet nog veel meer. Hoog tijd om hem eens wat beter te leren kennen. Via drie vragen maakt u kennis met Jacques. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Goede vraag. Mijn werkdagen zijn ontzettend divers. Ongeveer de helft van de tijd zit ik bij klanten. Wat ik daar doe? De ondernemers bijpraten over bijvoorbeeld nieuwe pensioenregelingen en de zakelijke risico’s rondom personeelszaken, aansprakelijkheid of andere bedrijfsrisico’s. Of ik geef, aan groepen medewerkers of een-op-een, voorlichting en presentaties. Veel van onze klanten zitten in het westen van het land, dus ik plan altijd drie of vier afspraken op een dag. Ben ik op kantoor, dan werk ik vooral adviezen uit. En ik onderhoud contact met potentiële klanten; Coronus en ik zijn samen strategisch en commercieel verantwoordelijk. Hebben we een nieuwe klant? Dan verdeel ik hier intern het werk. Verder houd ik personeelsgesprekken en voer ik andere managementtaken uit.” 

Wat maakt jou tot een echte schatmeester?

“Precies wat het woord zegt: in vroeger tijden was een schatmeester dé financiële vertrouwenspersoon. Ik werk ook puur op basis van vertrouwen. Klanten kloppen bij mij, bij ons, aan met hun meest persoonlijke zaken, bijvoorbeeld problemen in hun relatie of vraagstukken rond medewerkers of zakenpartners. Je bouwt dus snel een vertrouwensband met iemand op en die mag je never nooit schaden. Daar komt bij dat wij de adviseur zijn van iemands financiën. Doen we dat niet goed, dan kan die persoon enorm in de problemen komen. Integer en zorgvuldig te werk gaan, dat maakt mij tot een echte schatmeester.” 

Wat doe je in je vrije tijd? 

“Het liefst ga ik zo veel mogelijk naar Frankrijk. Mijn vrouw en ik – en ook onze uitwonende kinderen gaan nog vaak mee – komen daar al 35 jaar. We hebben een vast plekje aan zee en inmiddels ook veel Franse vrienden. Ik hou van de zee, het buitenzijn, goede wijnen, de Franse cultuur. Vanuit ons ‘tweede thuis’ maken we ook tripjes naar bijvoorbeeld Spanje en Italië. Sporten, zowel zelf doen als kijken op tv, neemt ook een belangrijke plaats in mijn leven in. Ik tennis en golf. Vooral voor golf train ik heel veel, ik speel vrij hoog en ga nu een bedrijfscompetitie spelen. Verder is lekker thuiszijn ook wel een hobby te noemen. Ik vind het heerlijk om te klussen en de tuin op orde te houden.” 

Kom in contact met onze schatmeesters

Wij hebben een schat aan ervaring om u verder te helpen met o.a. uw hypotheek, pensioen of financiële vraagstuk.