fbpx 3 VRAGEN AAN MIEKE VAN ZELST | BonnierVeraa

3 VRAGEN AAN MIEKE VAN ZELST

Ze is een sportieve en fitte dame. Mieke van Zelst barst daardoor van de energie en weet met gemak twee rollen te vervullen: die van gastvrouw bij de receptie en die van schadebehandelaar. Ze speelt een belangrijke rol als het om goede communicatie met klanten én met verzekeringsmaatschappijen gaat. Hoog tijd om haar eens wat beter te leren kennen. Via drie vragen maakt u kennis met Mieke.  

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

‘’Ik begin mijn dag met het zetten van een lekker kopje koffie voor iedereen. Daarna richt ik me op het e-mailverkeer. Ik check alle e-mails die zijn binnengekomen, stuur ze door naar de juiste collega’s en beantwoord mijn eigen mails. Vervolgens ga ik aan de slag met de behandeling van schades. Gemiddeld komen er bij ons acht tot tien schademeldingen per week binnen. Alle soorten verzekeringen komen hierbij aan bod. Ik verzorg het complete traject, van het contact met de verzekeringsmaatschappij tot aan de terugkoppeling naar de klant. Twee dagen per week combineer ik schadebehandeling met receptiewerkzaamheden. Dit houdt in dat ik gasten ontvang, telefoontjes beantwoord en post verwerk. Daarnaast werk ik op de woensdagochtend; dan trek ik me terug om in alle rust de complexere schades te behandelen.’’  

Wat maakt jou tot een echte schatmeester?

‘’Het verschil maken in de communicatie met klanten. Dat is wat mij inmiddels al zestien jaar een echte schatmeester maakt.  Hoe ik dat doe? Dat begint al bij het vriendelijk benaderen van gasten aan de receptie. Maar het gaat verder. Het draait om goed contact onderhouden, iets wat we bij BonnierVeraa belangrijk vinden. Direct reageren op een schademelding, empathie tonen, erbovenop zitten bij verzekeringsmaatschappijen en continu terugkoppeling geven aan de klant. Zo kun je in mijn ogen je meerwaarde als intermediair laten zien.’’  

Wat doe je in je vrije tijd? 

‘’Wandelen, fitness … ik ben een echte sportfanaat en beweeg iedere dag. Ook mag ik binnenkort op een klein knulletje gaan passen. Ik word namelijk voor het eerst oma! Leuk hè? Mijn dochter is inmiddels bijna uitgerekend. Die kleine komt straks één dag in de week bij mij in Den Bosch en daar kijk ik erg naar uit. Verder gaan mijn vriend Jacq en ik graag samen op pad. Vooral van stedentrips kunnen we erg genieten. We hebben alle ‘topsteden’ in Europa inmiddels al gehad. De mooiste stad? Barcelona!’’