fbpx 3 VRAGEN AAN HANS DEKKERS | BonnierVeraa

3 VRAGEN AAN HANS DEKKERS

Ooit een vraag gesteld over uw pensioen of verzekering? Grote kans dat u toen Hans aan de telefoon kreeg. Of een mailtje van hem ontving. Hans heeft namelijk dagelijks contact met onze particuliere en zakelijke klanten. Maar hij doet nog meer. Veel meer. Via drie vragen maakt u kennis met Hans. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik begin iedere dag met het lezen van mijn mails. Wat er daarna gebeurt, is elke dag anders. Ik beheer twee mailboxen – die van mezelf en één speciaal voor pensioenzaken – en op basis van de mails die binnenkomen, bepaal ik welke acties nodig zijn. Zo stel ik offertes voor pensioenregelingen op, verzorg aan- en afmeldingen voor pensioenen of bereken premies. Maar mijn werk draait om meer dan pensioenen. Ik maak ook offertes en berekeningen voor verzekeringen. Daarmee ondersteun ik de adviseurs. En dan zijn er nog de maandelijks terugkomende taken, zoals het verlengen en in rekening brengen van polissen. Heel afwisselend dus. Druk? Ja dat ook. Maar dat maakt het juist uitdagend. En gelukkig heb ik door de jaren heen goed leren prioriteren.” 

Wat maakt jou tot een echte schatmeester?

“Nou, in elk geval dat ik nooit iets anders ben geweest! Dit is mijn eerste baan. Al twaalf jaar. Natuurlijk is mijn werk in die tijd veranderd. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, stappen gezet en meer taken gekregen. Mijn werk is nu gecompliceerder, superleuk vind ik dat. Als de adviseurs mij een taak geven, zoek ik helemaal uit hoe het zit, maak ik berekeningen en geef ik een compleet dossier terug. Daarmee heb ik de adviseurs én de klanten dan echt geholpen. Het helpt dat ik niet alleen goed ben met cijfers, maar ook met computers. Ik weet precies waar ik bepaalde informatie kan vinden. Want we leveren natuurlijk geen standaardpakketten. Het gaat erom dat ik per klant bekijk en uitzoek wat de beste oplossing is.” 

Wat doe je in je vrije tijd?

“Dat is één groot sociaal gebeuren! Mijn vriendin en ik hebben allebei een grote vriendengroep, dus er is altijd wel een feestje, verjaardag of babyborrel. Of een huwelijk; daar zijn we zelf op het moment druk mee. Komend voorjaar gaan we trouwen en daarvoor moet natuurlijk van alles worden geregeld. Groot feest? Ja, we hebben voor ’s avonds 175 mensen uitgenodigd. Ik hou nu eenmaal van mensen om me heen. Zo zit ik na het tennissen en voetballen graag in de kantine. Op zondagavond spelen we vaak spelletjes met de familie. En elke vrijdagavond eten we met het hele gezin samen. Dan gaan we met mijn broer en zussen met aanhang en kinderen naar ons thuis. Dat is altijd een erg gezellige puinhoop!”